Oldal kiválasztása

Az üzleti élet egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) tartalmi eleme a megfelelő stratégia. Véleményem szerint, egyetlen cég se lépjen úgy piacra ma, hogy nincs egy kivitelezhetőnek tűnő üzleti stratégiája. A legismertebbek között vannak a B2B és a B2C üzleti modellek, a legtöbb vállalkozás ezek közül választja ki a számára megfelelőt, és dolgozza ki a saját igényeire szabva.

A B2A fogalma sem lehet ismeretlen az üzleti életben tevékenykedők számára. Eddig, amikor a B2A-ról esett szó, a vállalatok és az állami szektorok, illetve közigazgatási területek között alkalmazott üzleti modell volt a jelentése.  Most azonban megjelent egy új stratégiai szemlélet, miszerint a B2A rövidítés legújabb jelentése a „Business to All”.

Mit is jelent a Business to All?

Ha nem a szó szerinti fordítását nézzük, akkor tulajdonképpen olyan termék vagy szolgáltatás értékesítését jelenti, ami nem csak az üzleti szféra, hanem a magánemberek számára is használható a mindennapi életvitel során. Egyre többen választják a szabadúszó életformát, aminek az egyik legnagyobb kihívása, hogy magánemberként kell helyt állni az üzleti életben is. Többek között emiatt is került előtérbe ez a stratégia.

„Az elégedett fogyasztó a legjobb üzleti stratégia” – Michael Leboeuf

Mivel a vállalkozásokat emberek irányítják, így előszeretettel gondolják úgy a cégek, hogy elsősorban magánemberként szükséges meggyőzni őket. A legtöbb esetben ez hatásos is, mert ha valakinek magánemberként is kézzelfogható pozitív tapasztalatai vannak, azt nem nehéz meggyőzni arról, hogy az üzleti életben is hasonló pozitív változásokat fog elérni. Ne felejtsük el, hogy „5 óra után mindenki magánember”, és a legtöbb cég már felismerte ennek a jelentőségét.